Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, anunță după ce perioadă se formează anticorpii în organism, în funcție de tipul de vaccin anti-COVID administrat.
Epidemiologul atrage atenția că un vaccin nu devine eficient imediat după administrare, în primele zile pacientul fiind la fel de vulnerabil ca înainte de injectare. În cadrul unei emisiuni, Emilian Popovici a explicat eficiența pe care o au Pfizer/BioNTech, Moderna și Astra Zaneca, practic cele trei seruri disponibile în România, în lupta cu COVID-19.
Nelu Tătaru, fostul ministrul al Sănătății, este de părere că România nu va fi ocolită de valul trei al pandemiei de COVID-19. În prezent președinte la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru atrage atenția populației să respecte, cu maximă strictețe, măsurile de protecție sanitară recomandate de autorități, în așa fel încât numărul de cazuri noi de COVID-19 să nu explodeze în următoarea perioadă.
Etapa specială de imunizare a cadrelor didactice a început și se va desfășura până pe 10 martie. Autoritățile speră să imunizeze 60 de mii de angajați ai sistemului de educaţie. Momentan, jumătate dintre dascăli sunt dispuşi să primească vaccinul.
În județul Dolj, din cele 9.000 de cadre didactice, mai puțin de 3.000 au fost programate până în acest moment în această etapă specială de imunizare.
Director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj: „Așteptăm în jur de 1.500 de persoane care vor veni să se vaccineze la noi. Sunt colegii noștri și suntem bucuroși să-i sprijinim și să-i primim și să ne întoarcem la situația de normalitate”.
Ministrul Educației a discutat despre îmbolnăvirile de COVID-19 în rândul elevilor, la două săptămâni de la redeschiderea școlilor. Sorin Cîmpeanu recomandă prudenta și respectarea normelor sanitare în toate unitățile de învățământ. Sorin Cîmpeanu spune că numărul elevilor infectați este sub media populației generale, iar școala nu mai poate fi exclusă ca fiind un factor de transmitere al infectiei cu SARS-CoV- 2.
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, îi anunță pe bucureșteni că iarna viitoare nu vor mai exista la fel de multe probleme legate de furnizarea căldurii și a apei calde. Edilul Capitalei precizează că datorită finanțării de la Comisia Europeană pentru modernizarea sistemului de termoficare, lucrurile vor fi schimbate mult în bine față de situația din prezent.
Raluca Turcan, ministrul Muncii, îi asigură pe mineri că pe 25 februarie vor avea salariile în conturi și că acordul semnat cu reprezentanții lor va fi respectat. În plus, familiile ortacilor vor primi ajutoare de urgență prin care vor fi acoperite tichetele de masă și transportul, drepturi restante din ultimele 10 luni.
„Toate procedurile premergătoare realizării plăților restante către cei peste 4 000 de mineri angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii virați în conturi, așa cum am stabilit cu reprezentanții sindicali”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Muncii.
Nemultumirile în cadrul alianței USR PLUS continuă. După ce trei membri fondatori și-au anunțat demisia din USR, criticile cu privire la numirile în Guvern sau în plan local continuă în interiorul alianței guvernamentale. Aceștia au aflat, fără să fie consultați în niciun fel, că au fost propuși în ministere sau la nivelul prefecturilor persoane care în trecut au colaborat cu fosta Securitate sau au avut legături cu PSD.
Guvernul României a aprobat, miercuri, o Ordonanță de Urgență ce modifică sau completează 16 articole din legea Codului Fiscal și 18 articole din Legea Contabilității.
Au fost adoptate în ultimul an mai multe acte normative și aplicarea acestora nu se putea face pentru că interpretarea era dificilă și a trebuit să corectăm aceste lucruri”, a declarat premierul Florin Cîțu miercuri, la finalul ședinței de Guvern.